quipuskennel

Direktlänk till inlägg 23 juli 2016

Xander har blivit pappa!

Av Quipus - 23 juli 2016 23:49

18/7 föddes 2 trefärgade tikar hos Chryses kennel. Så jätteglada vi är allihop!

http://chryseskennel.bloggagratis.se


TURe är sjuk igen... Efter en långTUR låste sig höger bakhjul, TURe fick bogseras från Saxtorpsrondellen till Tobias. Fy faaaan vad jag var skraj! Inte kul att bli stående utmed sådan väg tidigt en morgon. Djävla TURe... 

Visste inte hur jag skulle få hem TURe från platsen ifråga heller. Gick liksom inte att köra... Som TUR var kunde ex-maken (Bettans husse) komma och hämta mig. Men hur gör man sedan då?
TURe gick sönder tidigt torsdag morgon. När jag väl var hemma var klockan 6 och jag hade varit vaken i nästan ett dygn. I och för sig inget som jag är helt ovan vid, med tanke på min sömnstörning. Men med rädsla och stress gjorde det att jag var helt slut. När jag sedan vaknade efter några timmars sömn, var det bara att sätta igång med operation TURe. Ringde Tobias (bilmekaren), men inget svar. Messade runt till varenda människa jag kunde komma på, för att se om någon kunde hjälpa mig. Till sist kom jag på att jag kunde ringa vår käre bonde, Ingemar, som har marken runt om vårat. Han kunde inte hjälpa mig på annat sätt än med en god idé: TURe är helförsäkrad. Alltså kunde jag genom försäkringen få TURe bärgad till Lund. Självrisk 1.500, det får jag ju överleva. Men det visade sig att det gick att lösa ännu lite bättre. Jag har varit trogen mitt försäkringsbolag och dessutom inte haft skador, så jag hade en pott som täckte självrisken. På det viset kunde jag betala bärgaren för att få TURe skjutsad till Tobias. Detta kommer gå på ca 1200:-. Lättad körde jag och lämnade TURes nyckel på bärgarens kontor i Dalby. 
Senare under kvällen ringer min mobil, nu är TURe hämtad. Bärgaren pratade knagglig svenska och säger att dom ska lämna TURe här. Nej, svarar jag, TURe ska till den adress jag uppgivit (Tobias alltså). Personen i telefonen tycktes inte förstå vad jag sa, och säger bara då ses vi sedan och så lade han på.

Jag fick tag i Tobias och berättar vad som hänt och att TURe är på väg till honom nu.

Gick ut och letade reda på Rune för att berätta om allt. Surt muttrade jag; fattas bara att TURe blir lämnad här hemma.

Slumrar till i fåtöljen en stund, blir väckt av Rune som säger - Dom är här nu...

Jag for ut, ilsken som... jag vet inte vad... en tasmansk djävul? 
I bärgningsbilen sitter 2 personer, ingen av dom verkar förstå mig riktigt. Det slutar med att jag överdrivet tydligt talar om för dom att dom ska backa ner för min uppfart och att jag ska köra före dom för att visa var TURe ska lämnas av.

Dom lydde mig tack och lov... Väl framme hos Tobias backar dom bärgningsbilen på plats med en beundransvärd precision. Han visste verkligen var han hade bilen! Beröm för det!
Men åååååh vad jag var arg ändå. Jag hade varit mycket tydlig med var TURe skulle lämnas, min hemadress hade inte nämnts en enda gång. Ändå blev det så fel.

Fredag morgon ringde jag till bärgningsföretaget i Dalby för att klaga. Det tog hårt på mig alltihop, extra kryddat med sömnbrist och oro över vad som är fel på TURe.


Sov rätt bra natten till lördagen och vi började förmiddagen med en kund som ville köpa LP-skivor. Husse har tusentals vinylskivor, dom flesta till salu.

Efter det körde husse och jag till Trelleborg för att handla till ex-maken bland annat. Får låna hans bil så länge, så himla snällt!
Detta belönade Xander honom genom att bita av hans nätverkskabel... Har inte varit med om att han varit på sladdar/kablar förut. Djävla hund! Så nu är Xander hemma igen, vågar inte låta honom vara där, vill inte att han förstör mer. Men flickornas höglöp är över, så det är ju lugnt ändå. Han har haft det jättebra och till och med tagit sig lite i hull. Han är hemskt svår att hålla i hull, har så mycket att hitta på alltid, mat är inte så viktigt tycker han.


Nu ska jag försöka sova lite, får sova tills jag vaknar av mig själv imorgon, ingen tid att passa förrän på eftermiddagen.


 
 
Christina

Christina

25 juli 2016 19:53

Xanders små döttrar växer och mår bra. Tysta fina valpar, har aldrig haft så tysta valpar innan.
Himla otur du har haft med Ture, skönt att du fick hjälp att komma hem.
Kanske snart dax för ett bil byte.

http://chryseskennel.bloggagratis.se

Quipus

25 juli 2016 19:55

Jag börjar också känna mig färdig för ett bilbyte. Men det ligger sååå fel i tiden just nu...

 
Carina

Carina

26 juli 2016 10:48

Men OJ vilket elände =/
Tur att det löste sig till slut.....

Grattis till Xander valparna, de är så söta <3

Kramar

http://babysocks.zoomin.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Quipus - Fredag 19 april 20:55

Fått ett par bilder av söta Alma, f d Bozz      

Av Quipus - Torsdag 18 april 20:44

Hundarna är ute mycket, kommer in och är vårglada. Doftar vår gör dom. Härligt! ...

Av Quipus - Onsdag 17 april 20:33

Bråk i flocken gör att vi måste leta nytt hem åt Alan i första hand. ...

Av Quipus - Tisdag 16 april 21:17

En väninna till mig köpte en longerlina på Landäng i Skurup. Hon valde longerlina framför spårlina eftersom longerlinan var skönare att hålla i. Linan skulle användas till en hund på ca 40kg. Haken gick sönder efter typ ett halvår och hunden kom lö...

Av Quipus - Måndag 15 april 21:28


 

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Vittra

Woff-Lan


Ovido - Quiz & Flashcards